Výlet na Radyni (Liščata) 29.- 30. 4. 2023

Družina našich benjamínků Liščata se vydala na výlet na zříceninu hradu Radyně. Vlak je dovezl až do Starého Plzence. Zde se z prvního dopisu od Radouše dozvěděli, po které značce se musí vydat a něco málo z historie Radyně. Brzy zvládli jít podle mapy a cesta odsýpala. V dalším psaní zjistili, že Radouš neměl život zcela snadný. Jako malému se mu všichni posmívali a on byl pak zlý. Až  na sklonku života začal činit pokání. Liščata si popovídala o tom, jak se k ostatním chovat a proč. Jelikož se odvážně rozhodli pomoc s osvobozením duší Radanových žen, čekalo je při výstupu 7 úkolů. Vše splnili a tak je Radouš na hradě odměnil částí svých pokladů, které jim vydal obávaný Černý pes.

Liščata si prohlédla Radyni, někteří vystoupali na věž, jiným stačil jen pohled do hladomorny. Cestou zpět ještě vyšplhali na vyhlídku, odkud si mohli Radyni hezky prohlédnout. Pak hurá na autobus a vlak, neboť v Radnicích nás už čeká příprava večeře. Liščata si vytvořila těsto a nazdobila krásné pizzy (snědlo se jich 5). Nechyběli ani hry a zpívání s kytarou. Někteří už ani nedoposlouchali pohádku o sasankách. 

Ráno to na klubovně zase žilo. Snad největším zážitkem se stala rozcvička venku. Pak už jen snídaně, hygiena a vzhůru na balení. Nakonec už jen pár her, než všichni odešli domů. 

Napsat komentář