Benjamínci na táboře 13.-14.7.2023

Ve čtvrtek odpoledne na tábor dorazila skupina 9 benjamínků. Nejprve se ubytovali v Zubříku a užili si prohlídku tábořiště. Protože byl letos tábor s pirátskou tématikou, mohlo se vyrazit na prohlídku italské obchodní lodi, kterou dobývali obyvatelé tábora na “Lví louce”. Byla i s komentářem od kapitána Andrease Braboreze.

Poté se Liščata přesunula do brodu, kde proběhla výstavba hráze. Následovala večeře a po ní oblíbené hry, jako “Vybíjená”, “Cukr, káva, limonáda”. Nechyběla ani prohlídka večeří, které si na ohni kuchtili zbylí piráti. Pak už jen vyčistit zoubky a spát.

Po rozcvičce a snídani se Liščata vydala za pirátským pokladem. Cestou je čekalo mnoho úkolů. Vyráběli papouška z otisků listů, vyjmenovávali různé rostliny i zvířata. Předvedli fyzickou zdatnost, schopnost nemluvit a mnoho dalšího. Odměnou bylo nalezení pokladu – triček “Piráti z Karizviku”. Pak už byl čas na oběd a zasloužený odpočinek. Někdo ho trávil spánkem, jiný návštěvou starších kamarádů a sourozenců. Odpoledne si zopakovali, co umí ze skautské praxe. Zahráli si hry a opět navšívili přehradu v potoce. 

Posledním úkolem bylo zabalit si všechny věci v Zubříku (což se až na malé prohození věcí povedlo). A tadá zpátky k silnici, kde už čekali rodiče.

Napsat komentář